luni, 14 februarie 2011

istorie quilling

Istoria quillingului este o metoda veche de intrebuintare a hartiei aparuta inca din Egiptul antic. Insa pe atunci nu era o tehnica dezvoltata precum azi, la ea avand acces doar doamnele din inalta societate. Prin aceasta arta ele isi puteau confectiona rame foto, suporturi de lumanari, cutii de bijuterii, felicitari si multe alte lucruri deosebite. Quillingul consta de fapt in rasucirea si lipirea unor benzi de hartie, astfel incat se pot da diferite forme in functie de ce se doreste a fi realizat. In continuare va prezint modelele facute din hartie si instrumentele pe care eu le folosesc in prezent.











profilul meu

Salutare, numele meu este Palade Anca, am 22 de ani, sunt studenta in anul III la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Iasi. Sunt o persoana calma, optimista, visatoare, iubesc sa-mi fac noi prieteni si sa impartasesc cu ei experiente, trairi, bucurii, momente de neuitat. Pasiunea mea pentru quilling am capatat-o in urma cu un an, atunci cand am vizualizat pentru prima data un blog cu tema quilling. Cameleonic's crafts este numele blogului care m-a inspirat si cel care, deasemenea m-a facut sa incerc si eu aceasta tehnica, sau mai precis, aceasta arta deosebita.

Primul tablou

Primul tablou facut de mine. Am avut emotii in timp ce lucram la el, dar mai ales atunci cand a venit ziua  sa-l daruiesc unei persoane dragi de ziua aniversarii sale. In momentul acela nu stiam foarte multe lucruri legate de quilling si recunosc faptul ca am avut nevoie de putina inspiatie. Tabloul a fost conceput in noiembrie 2010